На Київщині чоловік кидав гранати у сусідів, є постраждалі

На Київщині чоловік кидав гранати у сусідів, є постраждалі

Фото
Укрінформ
На Київщині затримали колишнього бійця АТО, який, будучи напідпитку, влаштував стрілянину та кидав гранати у сусідський двір, внаслідок чого двоє людей зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Київській області на сторінці у Facebook.

"Під час затримання зловмисник з автомата Калашникова відкрив прицільний вогонь та кинув бойову гранату у бік працівників поліції. Після чого намагався втекти на службовій автівці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, напередодні ввечері у селі Залісся Броварського району на Київщині п'яний чоловік на своєму подвір'ї влаштував стрілянину з автоматичної зброї та кинув дві гранати у бік сусідів. Унаслідок вибухів постраждало двоє людей, які з різними тілесними ушкодженнями були доправлені до лікарні.

Читайте також: У київському ТЦ чоловік напав із ножем на охоронця

За словами начальника поліції Київщини Дмитра Ценова, під час затримання чоловік погрожував убивством двом працівникам поліції. Він кинув гранату у їхній бік та здійснив декілька прицільних пострілів, після чого намагався втекти на службовому автомобілі.

Правоохоронцям довелося застосувати засоби фізичного впливу і спецзасоби, щоб затримати правопорушника. Ним виявився 53-річний місцевий житель, який раніше брав участь у проведенні антитерористичної операції у складі Збройних сил України.

На місці поліцейські вилучили 40 гільз калібру 5,45 мм, осколки гранати «Ф-1», дві чеки та два кільця від гранати, патрони, автомат АК-47, магазини до нього та револьвер. Всі вилучені речові докази направлені на експертизи.

Відкриті кримінальні провадження за ст.15 (замах на злочин), ч.2 п.7 ст.115 (умисне вбивство), за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Мотиви злочину, усі обставини події та причини агресивної поведінки чоловіка з'ясовуються. Триває слідство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-