Амністія суддів Майдану: у Києві протестували родини Героїв Небесної Сотні

Амністія суддів Майдану: у Києві протестували родини Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
В Києві родини Героїв Небесної Сотні спільно з Громадською радою доброчесності протестували проти наміру амністувати суддів Майдану.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, акція відбулася під стінами Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

"Чотири роки минуло, ми всі слідкуємо за цими умовними змінами, і одна зі змін, яка мала б настати - це те, що ті злочинці, які вбивали, розслідували, катували, і судді, які це виправдовували, нарешті зазнали б покарання", - наголосив адвокат родини Героїв Небесної Сотні, член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.

Він зауважив, що ті 85% суддів, що були задіяні у справах проти учасників Євромайдану - не тільки не покарані, а й досі продовжують працювати і отримувати заробітну плату.

Читайте також: На Інститутській та на Майдані вшановують пам’ять Небесної Сотні

Близько сотні родичів загиблих Героїв Небесної Сотні розставили на сходах ВККС символічний меморіал зі свічок та фото загиблих.

"В цих кабінетах вважають, що ми не розуміємо, що відбувається. Що ми - люди безграмотні і далекі від того, що відбувається в країні. Я наголошую: ми чітко знаємо, за що наші рідні віддали життя. Ми не здамось і не опустимо руки, переміни будуть", - виступив батько загиблого учасника Євромайдану Устима Голоднюка Володимир Голоднюк.

Родини Героїв Небесної Сотні виступають проти амністії суддів Майдану/ Фото Данііла Шамкіна

Учасники акції занесли до будівлі ВККС публічне звернення родин і активістів з вимогою об'єктивно оцінювати особи суддів Майдану.

Після акції представники ВККС запропонували провести публічну зустріч із активістами, правозахисниками та родичами загиблих Героїв Небесної Сотні.

В Україні 20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-