Із Києва до

Із Києва до "Борисполя" за 35 хвилин: експрес може з'явитися до кінця року

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів підтримав розроблений ПАТ "Укрзалізниця" проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення з міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман за підсумками спеціальної наради, повідомляє Урядовий портал.

"У нас якісні транспортні показники. 7-8 млн українців та гостей України прилітають до "Борисполя", але дістатися Києва - важко. Ми говорили, що потрібно опрацювати нормальний проект, аби забезпечити сполучення. Зараз маємо реальне технічне рішення. Приступаємо до його реалізації. Всі процедурні моменти треба вирішити до 1 червня. І до кінця року треба, щоб пасажири могли б користуватися якісним залізничним транспортом", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що координацію всіх проектних дій вестиме віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

Читайте також: Омелян вірить, що ціни Укрзалізниці зростуть помірковано

Згідно з проектом будівництва лінія буде прокладена від вокзалу "Київ-Пасажирський", через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Час у дорозі – 35 хвилин, вартість квитка – 80-120 грн. Фактично добудувати потрібно лише 4 км шляху.

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії – 11 поїздів PESA 620 м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630 м на 192 місця. Всі поїзди протягом 6 місяців будуть підготовлені до експлуатації. Вони зможуть перевозити не менше 2,67 млн пасажирів на рік.

Фото: Владислав Мусієнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-