Нищук розповів, де в Києві спорудять Монумент героям АТО

Нищук розповів, де в Києві спорудять Монумент героям АТО

Укрінформ
Монумент героям АТО, найімовірніше, буде споруджено на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук в інтерв'ю Укрінформу. 

«Місце розташування Монументу героям АТО ще остаточно не визначено, але зараз однією з ключових локацій, яка розглядається, є територія Національного музею історії України у Другій світовій війні», - сказав Нищук

Він також наголосив, що вперше в історії незалежної України розпочато будівництво нових музейних закладів національного значення, і процедура відбувається за усіма світовими стандартами. 

Так, зазначив міністр, зараз Мінкульт забезпечило організацію міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо “Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності”. 

За словами Нищука, серед інших важливих об'єктів - будівництво другої черги Національного музею “Меморіал жертв Голодомору”, зведення якого завмерло аж на цілих десять років. 

Читайте також: Нищук тримає на контролі будівництво музею Івана Марчука

«Ми вже отримали усі необхідні погодження ЮНЕСКО щодо запланованих робіт, а також усіх компетентних органів. В бюджеті на 2018 рік на ці цілі передбачене гідне фінансування, яке дозволить нам реалізувати ці амбітні плани», - сказав Нищук. 

Повний текст інтерв'ю з міністром культури Євгеном Нищуком читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-