Суд відклав розгляд справ киян, підозрюваних у підпалі каплички УПЦ МП

Суд відклав розгляд справ киян, підозрюваних у підпалі каплички УПЦ МП

Укрінформ
Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарг на рішення районного суду, згідно з яким на 60 діб заарештовано архітекторів Олександра Горбаня та Олексія Шемотюка за підозрою у підпалі каплички УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очікувалося, що спершу о 10.30 розпочнеться розгляд справи Олександра Горбаня, а потім, о 13.40 — справи Олексія Шемотюка. Втім, заплановане ранкове засідання не розпочалося та було перенесено на 13.45, оскільки в Апеляційний суд м.Києва досі не доставлені документи зі столичного Шевченківського райсуду. 

Підтримати заарештованих киян прийшли близько двох сотень осіб, частина з них зайшла, після тривалої черги, у будівлю суду, інша — проводить акцію під будівлею суду. Біля входу до суду розгорнуто великий банер з хештегом “Свободу архітекторам”, також працює звукопідсилювальна апаратура. Акція проходить мирно.

Читайте також: Прокуратура Києва у понеділок візьметься за незаконну каплицю УПЦ МП

Адвокати затриманих архітекторів виступають за пом'якшення запобіжного заходу та клопотатимуть про обрання запобіжного заходу у вигляді особистої поруки. За їх словами, близько 10 народних депутатів України заявили про готовність взяти їх підзахисних під особисту поруку.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 3 лютого, близько двох сотень активістів провели акцію біля  каплиці біля фундаменту Десятинної церкви на території Національного музею історії України.

Акція була спрямована на підтримку арештованих раніше двох архітекторів Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка, яких звинувачують у спробі підпалу каплиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-