У Київраді підтримали перейменування метро

У Київраді підтримали перейменування метро "Петрівка"

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міськради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати погодили проект рішення, який передбачає перейменування станції та лінії Київського метрополітену.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Згідно з проектом рішення, пропонується перейменувати станцію метро "Петрівка" на "Почайна" - відповідно до  назви річки "Почайна", що є однією з найдавніших у Києві", - йдеться у повідомленні. 

Громадські обговорення відповідної пропозиції відбувалися з 1 березня до 1 травня 2017 року. До голосування долучилися 1932 особи. 73% із них підтримали перейменування.

Також відповідно до документа, “Куренівсько-Червоноармійська” лінія столичної підземки може отримати нову назву “Оболонсько-Теремківська”.

Існуюча назва відображає лише початковий проект лінії, і нині вона не проходить через місцевість Куренівку. Друга частина назви “Червоноармійська” —  перестала відповідати надземній топоніміці після перейменування станції “Червоноармійська” на “Палац Україна” в 1993 році. Окрім того, у листопаді 2014 року вулиці Червоноармійській повернули історичну назву Велика Васильківська.

Читайте також: Поліція затримала "екскурсантів" у тунелі Київського метро

Громадські обговорення проходили з  29 травня до 29 липня 2017 року. Нову назву підтримали 80% громадян, які долучилися до голосування.

Проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами. Після чого документ обговорять на пленарному засіданні Київської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-