В КМДА запевняють, що проїзд у маршрутках коштуватиме не дорожче 7 гривень

В КМДА запевняють, що проїзд у маршрутках коштуватиме не дорожче 7 гривень

Укрінформ
Столичні приватні перевізники не підвищуватимуть вартість проїзду в маршрутних автобусах вище 7 грн.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник голови Київської МДА Дмитро Давтян. 

"Відповідно до закону про автомобільний транспорт, а також рішення Київради у 2015 році, міська влада не має можливості впливати на вартість проїзду в маршрутних автобусах. Однак звертаю увагу на те, що Департамент транспортної інфраструктури та "Служба комунальних перевезень" провели робочі зустрічі з перевізниками. Темою зустрічі було підвищення тарифу, його обгрунтування, причини та наслідки", - зазначив Давтян.

За його словами, результатом цих перемовин стала домовленість про те, що столичні приватні перевізники не підвищуватимуть вартість проїзду вище 7 грн.

Він повідомив, що наразі на 50 автобусних маршрутах, які працювали в режимі маршрутного таксі, підняли вартість у середньому на 1 грн. "Це ініціатива власників компаній-перевізників, вони мають на це законне право", - зазначив він. 

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині подорожчав в середньому на 25 копійок - до 30,69 гривні

Давтян пояснив, що таке зростання ціни на проїзд пов'язано з підвищенням вартості пального і запчастин для ремонту рухомого складу.

Водночас він підкреслив, що наразі питання про підвищення вартості проїзду у муніципальному транспорті не обговорюється "попри те, що цей тариф і далі залишається економічно необрунтованим". 

"Зважаючи на те, що до підвищення вдалися приватні перевізники, влада не може позбавити киян можливості користуватися транспортом. Навпаки - ми збільшуємо рухомий склад і оновлюємо його, створюємо умови для того, щоб міський муніципальний транспорт став основним для пересування столицею для киян і гостей міста", - наголосив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-