Кличко обіцяє зробити все, щоб кіностудія імені Довженка знімала кіно

Кличко обіцяє зробити все, щоб кіностудія імені Довженка знімала кіно

Укрінформ
Кіностудія імені Довженка є цілісним майновим комплексом, об‘єктом національного значення, який підпорядкований міністерству культури України.

Тому ні про яке відчуження частини його землі чи майна окремими приватними структурами не може йтися, заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт столичного міського голови.

«Національна кіностудія імені Довженка - важлива структура в українському кіно- і відеовиробництві, історичний  об‘єкт українського кіномистецтва, - відзначив Кличко. - Кіностудія є цілісним майновим комплексом, який перебуває у віданні Міністерства культури. І, я переконаний,  ні про яке відчуження частини його землі чи майна окремими приватними структурами не може йтися. Київрада такого рішення не ухвалить», - наголосив мер столиці.

Читайте також: Кличко анонсував будівництво нової лікарні на Троєщині у 2018 році

Кличко відзначив, що питання комерційних відносин кіностудії з приватними структурами про права оренди має вирішуватися в юридичній площині. А земельна комісія Київради, на його думку,  не повинна була ухвалювати подібного рішення.

"Поки я мер столиці, я робитиму все, щоб важливі для Києва і киян об'єкти функціонували за своїм профілем. Щоб на стадіонах грали в футбол та займалися спортом, а не забудовували їх, щоб київські парки залишалися зеленими зонами, а на легендарній кіностудії імені Довженка - знімали кіно, яке прославлятиме Київ і Україну", - наголосив Віталій Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-