Кір у Києві: у Кличка розповіли про введені обмеження

Кір у Києві: у Кличка розповіли про введені обмеження

Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації наголосили, що епідемії кору у столиці немає, тому карантин у школах не запроваджується, однак у 53 колективах введено обмежувальні заходи.

Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту охорони здоров'я начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу наголосити, що карантину при кору, як повітряно-крапельній інфекції ніколи не накладається і не впроваджується. Впроваджуються лише обмежувальні, посилені профілактично-протиепідемічні заходи. Кір - це висококонтагіозне (надзвичайно заразне - ред.) інфекційне вірусне захворювання. І на сьогодні майже 53 колективи - це групи, класи, організовані колективи, де накладені так звані обмежувальні посилено епідемічно-профілактичні заходи. Це - 32 вищі навчальні заклади, школи і гімназії, 19 - це випадки, зареєстровані по дитячих дошкільних закладах", - зазначив Рубан.

Читайте також: З початку року на кір у Києві захворіли 87 осіб

У свою чергу, директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург наголосила, що на сьогодні у Києві немає епідемії кору.

"Мови про епідемію немає. Київською адміністрацією були здійснені заходи з упередження, зменшення захворюваності на кір, і ми маємо позитивні результати", - заявила вона.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 15 січня у Києві зареєстровано 87 випадків кору, 66 випадків серед дітей. На ранок госпіталізовано 15, серед них 10 дорослих і 5 дітей.

У столиці з 10 до 14 січня вакциновано від кору 10763 дитини та 16 дорослих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-