Стало відомо, де в Києві можна придбати вакцину проти кору

Стало відомо, де в Києві можна придбати вакцину проти кору

Укрінформ
Комунальне підприємство "Фармація" оприлюднило перелік аптек м. Києва, де можна купити вакцину проти кору.

Список аптек розміщений на сторінці підприємства у Facebook. 

Всього в переліку 15 аптечних закладів в різних районах Києва.

Як повідомляв Укрінформ за 10 та 11 січня понад 2 тисячі киян зробили щеплення від кору.

КМДА змінила розклад роботи кабінетів щеплень в комунальних медичних закладах. Від 10 січня кабінети щеплення в столичних поліклініках працюють щодня, а також у суботу для зручності тих, хто не має можливості зробити щеплення в робочий час. 

Київська міська адміністрація видала розпорядження про тимчасове недопущення до занять в навчальних закладах дітей без довідок про вакцинацію від кору, або без підтвердженого лікарем перенесеного раніше захворювання на кір.

Читайте також: На Буковині вже майже півтисячі хворих на кір

Діти віком від 1 року до 17 років повинні отримати дві дози вакцини КПК. Перше щеплення проводиться в 12 місяців, друге - в 6 років. Лікарі зазначають, що в разі пропущення щеплення за графіком необхідно якнайшвидше зробити вакцинацію. Інтервал між двома дозами вакцини має становити не менше одного місяця. Наразі, за даними МОЗ, в Києві доступно понад 24 тисячі флаконів на 2 дози кожний вакцини КПК (кір, паротит, краснуха) "Пріорікс" бельгійського виробництва.  Вакцинація проводиться дітям безкоштовно.

Дорослим, які не мають щеплення, або не хворіли раніше на кір, також рекомендується провести вакцинацію. Зробити це можна як у комунальних медзакладах, так і в приватних клініках. У першому випадку потрібно попередньо проконсультуватися з лікарем та визначити час щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-