У Києві сьогодні – ожеледиця. КМДА дала поради водіям та пішоходам

У Києві сьогодні – ожеледиця. КМДА дала поради водіям та пішоходам

Укрінформ
Вранці 13 січня у столиці очікується ожеледь, на дорогах подекуди ожеледиця.

Про це попередила Київська міська держадміністрація. 

"Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА попереджає про можливість виникнення ожеледиці на автошляхах і пішохідних зонах міста. За інформацією Українського гідрометцентру, вночі та вранці 13 січня у столиці очікується ожеледь, на дорогах подекуди ожеледиця", - йдеться в повідомленні.

Водіям радять дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань, а при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

Читайте також: Синоптики обіцяють сильні снігопади з 18 січня

Пішоходам нагадують при ходьбі не тримати руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку. Найкраще розмахуйте руками в такт ходьби - так краще утримати рівновагу.

А ще пішоходам радять бути уважними до машин і на тротуарі - автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати. Гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів.

За прогнозом синоптиків, 13 січня у Києві хмарно з проясненнями, без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7°, вдень 2-4° морозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-