Стало відомо, в якій київський школі - спалах кору

Стало відомо, в якій київський школі - спалах кору

Укрінформ
На початку року в Києві зафіксовано спалах кору серед учнів молодших класів Скандинавської гімназії.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві.

"У вівторок, 9.01.2018, зареєстровано спалах захворювання на кір серед учнів 1-Д класу Загальноосвітнього навчального закладу I-III ступенів Скандинавської гімназії. Всі захворілі учні були не щеплені", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що профілактичні щеплення, відповідно до чинного законодавства України, є обов'язковими і включаються до Календаря профілактичних щеплень.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 09.01.2018 в Києві зареєстровано 54 випадки кору, з них 43 випадки серед дітей. За попередніми даними, майже всі хворі були не щеплені проти кору, через відмову. Хворіють діти різних вікових груп. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровано 11 випадків, серед школярів 21 випадок. Також зареєстровано 1 випадок у вчителя початкової школи.

В Держпродспоживслужбі також повідомили, що з метою запобігання поширенню захворювання серед населення столиці необхідно забезпечити виконання комплексу протиепідемічних заходів:

- високий рівень охоплення профілактичними щепленнями проти кору дітей згідно з календарем профілактичних щеплень;

- облік та своєчасне обстеження всіх хворих на кір, включаючи вірусологічні дослідження;

- проведення аналізу епідемічної ситуації з кору та ефективності імунопрофілактики;

- не допускати дітей, які не отримали профілактичних щеплень, відповідно до календаря профілактичних щеплень в Україні, до відвідування дитячих закладів.

Читайте також: У Києві - спалах кору: кількість хворих перевалила за півсотні

У разі виявлення хворого або спалаху на кір в організованих колективах необхідно забезпечити проведення санітарно-гігієнічних заходів; максимально ізолювати групу чи клас від іншого колективу терміном на 21 день; заборонити приймання нещеплених осіб і осіб без довідки закладу охорони здоров'я про щеплення, про перенесене захворювання на кір на термін карантину.

Також особи, які знаходились протягом 21 дня у контакті з хворим на кір, мають знаходитися під щоденним медичним наглядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-