Синоптики розповіли про 136-річний рекорд грудня

Синоптики розповіли про 136-річний рекорд грудня

Укрінформ
Середина грудня у столиці ознаменувалась осіннім кліматичним рекордом: середньодобова температура у Києві 16 грудня становила +6,1°С.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

“За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середньодобова температура у Києві 16 грудня становила +6,1°С, а це значить, що вперше за 136 років регулярних метеорологічних спостережень вона перевищила 6-градусне значення. Надзвичайно тепла, як для середини грудня погода у Києві за кліматичною нормою відповідає 25-му дню жовтня”, - йдеться в повідомленні.

Попередній температурний рекорд для цього дня – рівно плюс 6 градусів було встановлено лише одинадцять років тому.

Поки що грудень не хоче «впускати» до столиці метеорологічну зиму, адже за 16 днів середньодобова температура перевищувала кліматичну норму аж на 3,5°С і залишалась плюсовою, крім 9 і 11 числа.

У Центральній геофізичній обсерваторії наголошують, що цьогорічний грудень вкотре спростовує довгострокові прогнози, як самозваних прогнозистів, так і з професорськими дипломами, тож, у період глобального потепління довгострокові прогнози погоди безперспективні.

Кліматичну норму, яка відповідає жовтню, підтверджує чимала кількість грибів у лісах під Києвом. Так, користувач соцмереж Володимир Галанцев виставив цілу добірку фото, які прокоментував так: "17.12.2017. Дарницький ліс. Один дивом вцілілий зонтик, трохи глив, чимало фламулін та вушок. Вечеря вдалася". 

Читайте також: Карпати засипає снігом: рятувальники попереджають про можливе сходження лавин

В середині грудня користувачі сторінки “Грибне місце” у Facebook повідомляли про збір грибів біля Бородянки, під Кагарликом, Кончі-Заспі тощо.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 18 грудня, у Києві вранці та вдень сильний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця, температура вночі та вдень 0-2° морозу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-