Актори Київського обласного театру оголосили голодування

Актори Київського обласного театру оголосили голодування

Фото
Укрінформ
Під приміщенням Київської облдержадміністрації мітингують актори Київського обласного драматичного театру ім. Саксаганського з вимогою виплати зарплати за 3 місяці, проти скорочення фінансування та спроб звільнення директора театру.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Актори і співробітники вийшли на акцію протесту проти скорочення фінансування та намагань облдержадміністрації звільнити директора театру В'ячеслава Ускова.

Вони провели флешмоб під будівлею адміністрації з гаслами "Театру бути", "Театр потрібен Київщині", "Руки геть від Ускова". Актори та працівники театру на акції оголосили голодування і на знак цього пов'язали білі стрічки.

Як розповів кореспондентові Укрінформу директор Усков, театру на 2017 рік було виділено 24 млн грн, був затверджений бюджетний паспорт. Втім, за його словами, у квітні без попередження фінансування було скорочено до 15 млн грн.

 "Я дізнався про це з інтернету. Це є порушенням. Театр живе за законами держави, і я не можу платити зарплату менше чи більше. Ми в червні виплатили зарплату і відпускні, і все - театр залишився на нулі", - розповів Усков.

Також, за його словами, були спроби компромісу - повернення частини фінансування театру в обмін на звільнення директора.  На цю пропозицію колектив театру не погоджується.

Наразі театр продовжує працювати, актори  проводять репетиції. Плануються святкові новорічні та різдвяні вистави. 

Читайте також: На Вінниччині встановлено національний рекорд з виконання ста творів Леонтовича

"У нас кожен день - вистави в театрі і на виїзді. Ми обслуговуємо всю Київську область - проводимо і дитячі і дорослі вистави. На рік у нас до 700 вистав", - сказав на акції актор Олександр Шевчук.

Як повідомив начальник управління культури Київської облдержадміністрації Ігор Подолянець, сьогодні на сесії вирішуватиметься питання повернення театру частини фінансування за 2017 рік у розмірі 7 млн грн. На наступний рік, за його словами, в планах виділити установі близько 26 млн грн. Також саме депутати будуть вирішувати кадрові питання театру. 

Зараз під будівлею зібрався майже весь колектив театру - 216 людей.

Наразі групу з 13 представників колективу театру пропустили на сесію облради.

Фото Наталі Молчанової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-