Київський центр зайнятості пропонує  більше 100 напрямків навчання

Київський центр зайнятості пропонує більше 100 напрямків навчання

Укрінформ
З початку 2017 року за сприяння служби зайнятості навчання пройшли 2746 мешканців столиці.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

"Навчання безробітних спрямовується на забезпечення професійної самореалізації громадянина, формування у нього поглиблених знань, умінь та навичок, здобуття нової професії чи спеціальності на основі наявного освітнього рівня та досвіду попередньої роботи, що сприятиме підвищенню рівня конкурентоспроможності особи на ринку праці", - зазначив Білич.

Зокрема, за його словами, за час проведення антитерористичної операції завдяки службі зайнятості пройшли навчання 168 військовослужбовців та 123 внутрішньо переміщені особи.

Він зауважив, що у 2017 році, з метою організації проведення навчання безробітних громадян, Київським міським центром зайнятості були укладені договори про співробітництво з 15 навчальними закладами міста Київ, які пропонують навчання під поточну та перспективну потребу на ринку праці за понад 100 напрямками.

Читайте також: У столичній службі зайнятості на обліку - понад 85% службовців

Зокрема, серед них: Національний педагогічний університет ім. М.П.Драгоманова, Київський університет ринкових відносин, Міжрегіональна академія управління персоналом, Київський університет ім. Б. Грінченка, Київське вище професійне училище швейного та перукарського мистецтва, Навчально-курсовий комбінат «Київпастранс», Навчальний комбінат «Славутич» та інші.

За його словами, навчання проводиться лекторами-професорами і доцентами вищого навчального закладу, а також провідними науковцями або спеціалістами, запрошеними для читання лекцій.

Виробниче навчання та виробнича практика за робітничими професіями проводяться індивідуально у навчально-виробничих майстернях, на робочих місцях підприємств, організацій, установ під керівництвом майстрів виробничого навчання, інструкторів виробничого навчання з числа кваліфікованих робітників.

Білич уточнив, що підвищення кваліфікації для осіб з вищою освітою триває до 3 місяців. Строк навчання за робітничими професіями не може перевищувати 12 місяців.

«Після успішного завершення повного курсу навчання за робітничими професіями безробітні отримують документ державного зразка - свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації. Після підвищення кваліфікації безробітні з вищою освітою отримують документ про підвищення кваліфікації», - розповів він.

Найбільшим попитом серед безробітних, що проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості, користуються такі напрямки підвищення кваліфікації: «Бізнес-аналітик», «Директор з персоналу», «Економіст з бухгалтерського обліку», «Інженерна графіка», «Кадровий менеджмент», «Логістика», «Комп'ютерна графіка (Adobe Photoshop, Corel Draw, Adobe Illustrator)», «Фахівець з розроблення комп'ютерних програм під OS Android (Java)», «Фінансовий аналітик» тощо.

Найчастіше підготовку та перепідготовку проходять за робітничими професіями: «Адміністратор», «Водій трамвая», «Водій тролейбуса», «Кравець», «Кухар», «Обліковець з реєстрації бухгалтерський даних», «Перукар».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-