У Києві біля пам’ятників встановлять камери спостереження

У Києві біля пам’ятників встановлять камери спостереження

Актуальний коментар
Укрінформ
Після почастішання актів вандалізму біля декількох пам’ятників у столиці найближчими днями встановлять камери відеоспостереження.

Про це йдеться у повідомленні КМДА з посиланням на відповідне розпорядження столичної влади.

«До кінця поточного місяця столична влада планує встановити камери відеоспостереження біля пам’ятників Володимиру Великому, Миколі Щорсу і Меморіалу Вічної Слави. Ці камери будуть підключені до загальноміської системи відеоспостереження. Планується, що камери захищатимуть пам’ятники від вандалізму», – повідомили у Київміськдержадміністрації.

Читайте також: Камера зафіксувала, як вандали забетонували Вічний вогонь

Згідно з повідомленням, камери мають встановити до 29 листопада цього року.

«Зараз чи не щотижня вандали руйнують пам’ятники. Камери – перший крок до того, щоб уберегти їх. Звичайно, потрібно працювати і з поліцією, і з населенням, піднімати рівень особистої відповідальності», – заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Як повідомлялося, вперше вандали залили бетоном Вічний вогонь 7 листопада. Сіру суміш усередині й розкидані навколо вісім відер перехожі побачили зранку і викликали поліцію. Вичищати Вічний вогонь від бетону довелося газовикам. Під час роботи з'ясували - розчин не густий, а вилили вандали не вісім відер, а приблизно два. За дві години всі конфорки пам'ятника вдалося відчистити і знову запалити Вічний вогонь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-