У Києві активісти заблокували будівельні роботи на місці Сінного ринку

У Києві активісти заблокували будівельні роботи на місці Сінного ринку

Фото
Укрінформ
Представники партії "Національний корпус" заблокували будівельні роботи на місці Сінного ринку, де планується звести житловий комплекс.

Про це повідомляється на сторінці політсили у Facebook

"Вимагаємо від центральної та міської влади... перегляду дозвільних документів та скасування дозволів на забудову так званого ЖК “Ярославів Град” у 22 поверхи. Поверховість має бути знижена так, щоб відповідати вимогам чинного законодавства для будівництва в історичному центрі міста", - заявляють активісти. 

У зверненні зазначається, що "Нацкорпус" має намір блокувати будівельні роботи доти, доки будівництво "не буде повністю відповідати не тільки нормам містобудування, а й відповідним вимогам громадськості".

Читайте також: Забудова Сінного ринку в Києві законна, але суд може зупинити - Мінрегіон

Як повідомлялося, 15 листопада міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада зобов'язала забудовника території колишнього Сінного ринку демонтувати паркан. Він також підкреслив, що працівники "Київблагоустрою" мають усі повноваження для того, щоб паркан був демонтований у п’ятницю, "що дасть можливість зупинити будівництво".

За словами Кличка, столична влада зверталася до Державної архітектурно-будівельної інспекції щодо висотності будівлі, однак чіткої відповіді досі не отримала.

На місці Сінного ринку планується звести 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів. Ці будівлі матимуть від 6 до 22 поверхів. Навколо цієї земельної ділянки розташовані 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини. 

У квітні ДАБІ провела перевірку законності ведення будівництва на місці Сінного ринку. Було складено протоколи про правопорушення і приписи про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, держстандартів і правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-