П'яна ДТП у Києві: поліція вимагатиме відсторонити працівника МВС

П'яна ДТП у Києві: поліція вимагатиме відсторонити працівника МВС

Укрінформ
Нацполіція наполягатиме на відстороненні від посади працівника сервісного центру МВС Володимира Найди, який спричинив у Києві смертельну ДТП. 

Про це заявив на брифінгу керівник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє Укрінформ.

"Рішення ухвалює МВС, але слідчий звернеться з клопотанням про відсторонення від посади (Найди - ред.) на період слідства після обрання йому запобіжного заходу", - зазначив Крищенко.

За його словами, сьогодні в суді прокурор клопотатиме для обрання щодо Найди запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  

Наразі посадовець перебуває у слідчому ізоляторі, куди його доправили з лікарні, де у нього взяли біологічні зразки для аналізу на наявність алкоголю в крові. Оскільки Найда намагався залишити місце ДТП, слідчі з'ясовуватимуть, чи це була спроба втечі, чи наслідок шокового стану.

Наразі посадовець відмовляється від надання свідчень, посилаючись на стан здоров'я. 

Крищенко також закликав імовірних свідків надати поліції записи з відеореєстраторів. 

Читайте також: П'яна ДТП у Києві: чиновнику МВС повідомили про підозру

Як повідомлялося, ввечері 13 листопада на перетині вулиць Стеценка та Туполєва у Києві сталася ДТП за участю працівника сервісного центру 8043 в м. Києві Володимира Найди, авто якого вилетіло на зустрічну смугу та зіткнулося з двома автомобілями. В результаті одна людина загинула, ще одну госпіталізували.

Згодом винуватця смертельної ДТП затримали. 

Прокуратура повідомила працівнику сервісного центру МВС про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-