Київенерго оголосило про “реорганізацію” і зміни для жителів столиці

Київенерго оголосило про “реорганізацію” і зміни для жителів столиці

Оновлено
Укрінформ
ПАТ «Київенерго» прийняло рішення щодо реорганізації компанії шляхом створення ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» та ТОВ «Київська енергопостачальна компанія».

Таке рішення ухвалене 13 листопада на загальних зборах акціонерів, передає прес-служба компанії.

«Ці зміни – невід'ємна частина розпочатої реформи енергетики України відповідно до європейських стандартів, які передбачають можливість вибору клієнтами компанії-постачальника електроенергії. ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» відповідатиме за експлуатацію електромереж, ТОВ «Київська енергопостачальна компанія» – за постачання електроенергії кінцевим клієнтам. У наступному році розпочнеться кампанія з укладення договорів нових операторів столичної електроенергетики із клієнтами, про що всі клієнти будуть попереджені заздалегідь», – зазначив Олександр Фоменко, генеральний директор ПАТ «Київенерго».

Читайте також: Київенерго анонсувало “сюрприз” у платіжці за тепло

У компанії стверджують, що створення нових підприємств ніяк не вплине на обсяг прав і обов'язків за договорами на управління комунальним майном, укладеним між міською владою Києва та ПАТ «Київенерго». Право власності громади Києва на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод «Енергія», теплові мережі та інші об'єкти залишається непорушним.

Київенерго обіцяє опублікувати протокол зборів буде на своєму офіційному сайті.

У компанії пояснили, що рішення щодо розподілу ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» прийняте на вимогу закону України «Про ринок електричної енергії» (п. 13, р. 17 «Прикінцеві та перехідні положення»), який передбачає відокремлення генерації, передачі та постачання електроенергії шляхом створення відповідних суб'єктів господарювання до грудня 2018 р. у всіх обленерго України.

Пізніше інформація щезла з сайту компанії, а згодом з'явилася у зміненому вигляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-