У Києві робитимуть безкоштовні експрес-тести на цукровий діабет

У Києві робитимуть безкоштовні експрес-тести на цукровий діабет

Укрінформ
З нагоди Всесвітнього дня діабету в столиці пройде низка заходів, спрямованих на інформування населення про захворювання, його профілактику, а також будуть проведені експрес-тести на визначення рівня глюкози в крові.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла голова Київського благодійного фонду «Діабетик» Наталія Власенко.

"Заходи з нагоди Всесвітнього дня діабету відбудуться в Українському домі 14 листопада. Це соціально орієнтований захід, який більше спрямований на пацієнтів, людей з діабетом, але в ньому братимуть участь і лікарі, і медичні представники, і фармацевти, а також представники владних структур та депутатського корпусу. Протягом дня проходитиме виставка медичної продукції, всі бажаючі зможуть безкоштовно провести експрес-аналіз рівня глюкози в крові та отримати консультації лікарів, і також різноманітну просвітницьку літературу з питань профілактики та лікування цукрового діабету", - розповіла Власенко.

У рамках заходу пройдуть лекції та майстер-класи для пацієнтів, науково-практичні семінари для лікарів-ендокринологів. Крім того, 14 листопада молодіжний клуб "Діаклуб" проведе творчий вечір-диспут для дітей та молоді з діабетом.

Читайте також: Програму "Доступні ліки" планують розширити

"На цей захід запрошуються не тільки діти Києва, а й інших регіонів. Запрошуємо не тільки людей з діабетом прийти на ці заходи, а й усіх бажаючих, щоб пройти ранній скринінг діабету, протестуватися та здійснити профілактику захворювання", - сказала Власенко.

Також у столиці з 15 до 17 листопада проходитиме міська інформаційно-профілактична акція на базі аптек КП "Фармація".

Як повідомила на прес-конференції голова департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург, на сьогодні в Києві налічується 84 тисячі хворих на цукровий діабет, що потребують інсулінотерапії. На забезпечення закупівель інсулінових препаратів для киян з держбюджету було виділено 39 млн грн, що, за словами Гінзбург, не забезпечувало фінансування в повній мірі. З бюджету Києва на ці потреби було виділено 60 млн грн. Всі пацієнти переведені на програму реімбурсації і отримують інсулінові препарати за електронними рецептами в аптеках.

Гінзбург повідомила, що діти, які потребують інсулінотерапії, стовідсотково забезпечені препаратами картриджної форми іноземного виробництва, також запровадження реєстру інсулінозалежних пацієнтів дозволило заощадити кошти, до програми "Здоров'я киян" внесено зміни, які дозволять забезпечити дітей з лабільними формами цукрового діабету. Наступного року в рамках цієї програми будуть закуплені тест-смужки скринінгових програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-