Подільсько-Воскресенський міст: Кличко пропонує варіанти повернення коштів інвесторам

Подільсько-Воскресенський міст: Кличко пропонує варіанти повернення коштів інвесторам

Укрінформ
Проїзд по Подільсько-Воскресенському мосту може бути платним, адже інвесторам потрібно буде повертати вкладені кошти.

Таке припущення висловив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА

«Я не виключаю, що проїзд через цей міст буде платним. Ми звикли, що їздимо через мости безкоштовно. Але давайте вибирати: ми готові заплатити за проїзд через новий міст, чи він і далі буде незрозуміло скільки років недобудованим", - наголосив Кличко.

При цьому, підкреслив міський голова, місто опрацьовує також і різні варіанти оплати: зробити міст повністю платним, компенсувати вартість проїзду з бюджету для певних категорій, чи зробити безкоштовним або ж за символічну суму для тих, хто має "картку киянина».

Мер зазначив, що всі столичні мости перевантажені. Тому добудова Подільсько-Воскресенського мосту є надзвичайно важливою для міста.

Читайте також: Рух на трасі Київ-Харків до кінця тижня буде обмежений

«Наприклад, «міст Кирпи» не навантажений, тому що не готові з’їзди з нього. Я дав завдання і також обговорив із міністром інфраструктури питання, щоб уже наступного року ми повністю запустили цей міст", – сказав Кличко.

Він наголосив, що у четвер від’їжджає на інвестфорум до Німеччини, де з потенційними інвесторами обговорить умови добудови Подільсько-Воскресенського мосту.

«Зараз наше завдання – залучити кошти, щоб добудувати міст, нам потрібно 400 мільйонів євро. Тільки після цього ми можемо говорити про наступний крок – будівництво лінії метро на Троєщину», – підкреслив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-