Кличко обіцяє збільшити кількість камер відеоспостереження у Києві до 10 тисяч

Кличко обіцяє збільшити кількість камер відеоспостереження у Києві до 10 тисяч

Укрінформ
У Києві кількість встановлених камер відеоспостереження збільшиться наступного року до 10 тисяч.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

Він зауважив, що три роки тому відвідав Ізраїль і був вражений наскільки ефективно там працює система  безпеки та відеоспостереження.

"Коли повернувся до Києва, я дав завдання встановлювати камери і створити дата-центр, куди стікатиметься вся інформація з усіх камер. Адже безпека сьогодні – ключове питання для кожного українця", – сказав Віталій Кличко.

Більше того, підкреслив мер, така система відеоспостереження досить ефективно працює  в багатьох містах світу.

Він підкреслив, що в столиці встановлюють інтелектуальні камери, які можуть розпізнавати обличчя людей і номери автівок. Такі камери встановлені в багатолюдних місцях, в усіх школах, дитсадках, закладах охорони здоров’я, на деяких станціях метро.

Кличко зауважив, що інформація, яка надходить із камер, суттєво допомагає в роботі працівникам правоохоронних органів. За словами мера, наступного року кількість відеокамер в столиці має сягати 10 тисяч. Наразі в Києві встановлено вже 4 тисячі камер, а до кінця року встановлять ще 2 тисячі. Також до єдиної системи місто підключатиме камери приватних закладів та організацій.

Читайте також: Кличко: Ми впроваджуємо нові технології, які роблять Київ комфортним і технологічним

Віталій Кличко наголосив, що важливе завдання – щоб камер у Києві було не десятки, а сотні тисяч. За його словами, у Лондоні, наприклад, установлено близько мільйона камер відеоспостереження.

"Я впевнений, що нам вдасться суттєво збільшити кількість камер. Ми зараз також залучаємо відеокамери, які знаходяться в державних та приватних установах, щоб інформацію з них також отримувати в дата-центр", – додав мер Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-