Викрадення дитини в Києві: прокуратура просить домашній арешт із браслетом

Викрадення дитини в Києві: прокуратура просить домашній арешт із браслетом

Відео
Укрінформ
Сторона обвинувачення проситиме для дівчини, яка 20 жовтня викрала у Києві немовля, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета.

Про це в коментарі журналістам заявив прокурор ГПУ Володимир Вербановський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо запобіжного заходу, то прокуратура звернулася із клопотанням про цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю. Це максимальний запобіжний захід, який можливий у цій ситуації, цій правовій кваліфікації", - сказав Вербановський.

За його словами, покази цивільного чоловіка викрадачки Даяни Шаль перевіряються, він не є затриманим, про підозру йому не повідомляли і він проходить у справі як свідок.

Читайте також: У Києві встановлять ще 3 тисячі камер з розпізнаванням обличчя

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 20 жовтня, з дитсадка на Оболоні в Києві викрали немовля. Чоловік прийшов разом з двомісячною дівчинкою у дитсадок забрати старшу доньку. Він залишив візочок з дитиною під сходами на першому поверсі будівлі, а сам пішов у групу. А коли за кілька хвилин повернувся, знайшов порожнім візок без переносного кошика. Двох викрадачів затримано поблизу Вишгорода під Києвом. Дитину передали батькам, її стан медики оцінили як стабільний.

У суботу, 21 жовтня, жінці, що викрали немовля, оголосили підозру. На даний час вона затримана у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Її дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-