У Київенерго погрожують відключити воду за борги

У Київенерго погрожують відключити воду за борги

Укрінформ
Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ «Київенерго» на 1 жовтня становить 1,012 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

За її даними, основними боржниками лишаються підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності та населення. Так, підприємства житлокомунгоспу, в т. ч. підприємства життєзабезпечення міста, заборгували за електроенергію 491,4 млн грн. Борг найбільшого боржника КП «Київський метрополітен» становить 201,5 млн грн”.

Борг населення Києва за спожиту електричну енергію перед Київенерго на 1 жовтня 2017 р. сягнув 332,15 млн грн. Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом’янського районів – 48,9 млн грн, 37,4 млн грн та 37,4 млн грн відповідно.

Заборгованість державного бюджету з компенсації пільг та субсидій за електропостачання перед Київенерго становить 141,49 млн грн, з них борг «Київводоканалу» – 53,71 млн грн.

Читайте також: Київенерго не може визначитись з початком опалювального сезону

У Київенерго стверджують, що НКРЕКП автоматично списує кошти для оплати спожитої електроенергії за рахунок пільг та субсидій на користь «Енергоринку» по константі (у вересні – 46 млн грн).

“Хоча Київенерго не отримує розрахунок в повному обсязі, кошти з рахунків компанії автоматично списуються. У разі подальших неплатежів, Київенерго буде змушене відключити «Київводоканал» за борги, що є критичним для столиці та може нести екологічну загрозу”, - заявляють у компанії.

У Київенерго зазначають, що всього по Україні станом на 17 жовтня підписано протоколів на 63,695 млрд грн, а виділено лімітів на 61,173 млрд грн.

"Тобто, ще до опалювального сезону дефіцит вже перевищує 2,5 млрд грн. До кінця опалювального сезону розрив у потребах і бюджетному фінансуванні може досягти 10–12 млрд грн, в тому числі, по Києву – 1,7 млрд грн. У Київенерго вважають, що розподіл коштів на пільги та субсидії по Україні йде нерівномірно", - йдеться у повідолені прес-служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-