Вертолітним майданчиком на Парковій керує держпідприємство - ГПУ

Вертолітним майданчиком на Парковій керує держпідприємство - ГПУ

Укрінформ
Генпрокуратура довго боролася за передачу у держвласність вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві, і наразі він перебуває в управлінні у держпідприємства.

Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, коментуючи ситуацію із захопленням цього об'єкту націоналістами. 

"До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на Парковій. Цей об'єкт – в управлінні державним підприємством! Генеральна прокуратура України за нього довго боролася у судах!" - зазначила вона.

Сарган нагадала, що 3 серпня 2017 року Апеляційний суд міста Києва ухвалив рішення про накладення арешту та заборону користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки площею понад 2 га та розташовані на цих ділянках понад 5 об’єктів нерухомого майна за адресою: м. Київ, Паркова дорога, власником яких є ТОВ "Амадеус Ко".

Читайте також: Націоналісти заявили, що взяли вертолітний майданчик Януковича під свій контроль

"Відповідно до ст. 100 Кримінального процесуального кодексу України, судом визначено порядок зберігання вказаного майна шляхом передачі його для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримання вказаного майна у належному стані та оперативного управління Державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів", - зазначила Сарган.

Вона також нагадала, що Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356, ч. 1 ст. 358, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 Кримінального кодексу України.

За словами Сарган, у ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні ухвалою суду від 4 липня 2014 року накладено арешт на нежитлові приміщення за адресою: м. Київ, Паркова дорога.

За словами Сарган, рішенням суду від 7 березня 2017 року накладено арешт на майно, а саме заборонено вчиняти будь-які дії щодо відчуження корпоративних прав ТОВ "Амадеус Ко", що належать його співзасновникам Хом’яку О.В. та "Файнроуд Бізнес ПОВ", шляхом заборони їх відчуження, а також заборонено державному реєстратору та нотаріусам вносити зміни, пов’язані зі зміною засновників ТОВ "Амадеус Ко", зміни в статутні документи товариства, а також вчинення будь-яких інших реєстраційних дій щодо ТОВ "Амадеус Ко".

За результатами розслідування 14 липня 2017 року колишньому Київському міському голові Леоніду Черновецькому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, нагадала речник генпрокурора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень, зазначила Сарган.

Як повідомлялося, напередодні представники "Національного корпусу", "Свободи" та "Правого сектору" заявили, що взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві під свій контроль. Вони, зокрема, вимагають негайно націоналізувати вертолітний майданчик, повернути будівлю у державну власність, провести відкритий конкурс щодо цільового призначення споруди, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі тощо. Націоналісти також заявили, що повернуть контроль над будівлею лише державній установі під контролем київської громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-