Публічну безпеку в центрі Києва сьогодні забезпечуватимуть 3,5 тисячі силовиків

Публічну безпеку в центрі Києва сьогодні забезпечуватимуть 3,5 тисячі силовиків

Укрінформ
У вівторок, 17 жовтня, у зв'язку із заходами у центральній частині міста публічну безпеку забезпечуватимуть 3,5 тис. правоохоронців, включаючи і військовослужбовців Нацгвардії.

Про це повідомив начальник управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко в ефірі "112 Україна".

"До нас надійшло кілька заявок на проведення акцій під ВР, заявки про досить чисельну кількість людей, за різними оцінками, планується до 10 тис. людей під ВР. Крім цього, додаткові перекриття руху у зв'язку з офіційним візитом президента Мальти. На теперішній час (задіяно - ред.) 3,5 тис. правоохоронців, це і військовослужбовці Нацгвардії, які охороняють громадський порядок у центрі міста. При ускладненні оперативної обстановки можливе задіяння додаткових сил", - повідомили в поліції.

"Заворушень і провокацій немає (8:14) . Нами встановлено рамки металошукачів, детекторів для забезпечення безпеки громадян, які будуть. Та кількість металошукачів, рамок дає можливість нам за 2,5-3 години на футбольних матчах перевірять 50-55 тис. вболівальників, тому вони не зашкодять громадянам мирно пройти. А усі спекуляції прорватися через рамки, я вважаю, будуть свідомою провокацією піж гаслами, що поліція обмежує мирне зібрання", - додав Крищенко.

Читайте також: У центрі Києва перекривають вулиці

"Від ранку у центрі столиці посилені заходи безпеки. Біля самої ВР близько 500 чоловік Нацгвардії, також працює поліція. У центрі частково перекриті вул. Грушевського, Інститутська, Липська, повністю перекриті вул. Лютеранська, Круглоуніверситетська, Городецького, Шовковична. До під'їзду до вул. Городецького з Європейської площі перевіряють автомобілі. Довкола ВР також стоять металеві рамки, людей перевіряють на наявність зброї та небезпечних речовин", - додала в ефірі "112 Україна" кореспондент.

Як повідомлялося, екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі і його соратники мають намір протестувати в Києві 17 жовтня. Саакашвілі заявляє, що не готовий назвати приблизну кількість учасників, "але сподівається, що їх буде багато". Про свою участь у акції вже заявили кілька політичних сил і громадських організацій. Це - політичні партії: "Рух Нових сил" Міхеїла Саакашвілі, ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Громадський рух "Хвиля" Віктора Чумака, партія "Альтернатива" Єгора Фірсова, партія "Демократичний альянс" (Василь Гацько та Вікторія Пташник), "Самопоміч" Андрія Садового, "Національный корпус" Андрія Білецького і партія "5.10" Геннадія Балашова.

Основних вимог три: нові правила виборів в Раду, які включають в себе пропорційну систему з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду.

Також відзначимо, що 14 жовтня СБУ затримала радикалів, які готувалися до провокацій під час протестів у Києві 17 жовтня. Пізніше в МВС повідомили, що затримані є близькими до руху  Саакашвілі "Рух нових сил", а один із затриманих є заступником начальника охорони Давида Сакварелідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-