Кличко сказав, коли Києву дадуть тепло

Кличко сказав, коли Києву дадуть тепло

Укрінформ
Житлові будинки Києва підключать до опалення, коли середньодобова температура знизиться до +8 градусів.

Про це в ефірі телеканалу “Київ” заявив мер столиці Віталій Кличко.

“Якщо середньодобова температура повітря нижча за +8, то ми можемо розпочинати опалення житлових будинків. Що стосується лікарень, дитсадків та шкіл, -можемо розпочати подачу тепла не чекаючи зниження температури до вказаних показників. Якщо є заявки від закладів, ми їх підключатимемо до опалення”, - зазначив Кличко.

Він нагадав, що мережа опалення у Києві – найбільша в Україні і одна з найбільших в Європі, тому аби тепло після старту опалювального сезону дійшло до кожної квартири в більш як 11 тисяч багатоквартирних будинків, технологічно необхідно близько тижня.

Читайте також: Лише 52% будинків Києва готові до підключення тепла

“Одних лише труб теплопостачання в столиці – майже 3 тис. км. Коли ми запускаємо систему опалення у місті, то потрібно близько тижня, аби вона запрацювала на повну потужність. До того ж, всі знають, що ця система у занедбаному стані, адже роками нічого не ремонтувалося. І зараз ми перекладаємо тепломережі, яким 30, а то й 40 років”, - зазначив мер.

Кличко також нагадав, що за нормами оптимальна температура у квартирі під час опалювального сезону - близько +18 градусів.

“Але, якщо говорити про забезпечення комфортної температури, то тут мусимо бути справедливими й говорити про тристоронню відповідальність: «Київенерго» і «Єврореконструкції» як теплопостачальних підприємств, ЖЕКу як організації, що обслуговує мережі всередині будинку, і споживача, який, зі свого боку, теж може вплинути на температуру. Наприклад, утеплити вікна, двері тощо. Якщо ж ви як споживач виконали все, а в квартирі холодно, просимо звертатися на гарячу лінію 1557”, - зазначив мер Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-