У Києві на Майдані розгромили пам’ятник Небесній сотні, вандала затримали

У Києві на Майдані розгромили пам’ятник Небесній сотні, вандала затримали

Фото
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності розбили пам'ятник героям Небесної сотні. Наразі патрульна поліція затримала чоловіка, який потрощив пам'ятник.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

У Києві на Майдані розбили пам'ятник героям Небесної сотні / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

«Увага! Сьогодні на Алеї Героїв Небесної Сотні стався злочинний акт відвертого антидержавного вандалізму! Патрульна поліція оперативно затримала виродка!», - написав Шкіряк.

За його словами, затриманий є мешканцем Севастополя, 1974 р.н., який вночі прибув до Києва.

Радник міністра додав, що чоловіку, який здійснив акт вандалізму на Алеї Небесної Сотні, слідчі Національної поліції інкримінують скоєння злочину за ч1. ст.194 ККУ, йому загрожує 3 роки ув'язнення. «Наразі, його затримано в рамках ст.208 КПКУ і до подальшого рішення суду він перебуватиме під вартою», - уточнив Шкіряк.

Читайте також: Дві тисячі експонатів Музею Революції Гідності під загрозою

Раніше на своїй сторінці у Facebook керівник штабу Всеукраїнського союзу ветеранів АТО Віталій Чорний повідомив, що на Майдані Незалежності у Києві розбили пам'ятник героям Небесної сотні, виклавши фотографії з місця події.

За даними ЗМІ, до людей, що опинилися на місці події і сприяли затриманню, під час обговорення інциденту на Майдані підійшов чоловік і заявив, що це він зруйнував пам'ятник. Вандал пояснив свій вчинок тим, що вважає Небесну Сотню винними у сьогоднішньому стані справ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-