Медики  чекають зустрічі у Кабміні: розповісти про

Медики чекають зустрічі у Кабміні: розповісти про "зрівнялівку" та борги

Укрінформ
Представники профспілки працівників охорони здоров'я, а також Федерації профспілок України очікують на зустріч із урядовцями для передачі їм погоджених вимог.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кількатисячна колона з Європейської площі дійшла по вулиці Грушевського до перехрестя з Шовковичною. Організатори акції оголосили, що їм повідомили про те, що в Кабміні очікують на представників учасників акції протесту для переговорів. Один з організаторів акції розповів, що акція була організована профспілкою медичних працівників, але до неї долучилися й інші профспілки.

"Ми вимагаємо ліквідувати зрівнялівку в оплаті праці медичних працівників, ліквідувати заборгованість із заробітної плати", - сказала представник організаторів.

Читайте також: Учасники акції медиків вимагають зустрічі з Гройсманом

Учасники колони тримають в руках плакати, зокрема: "Ми за медичну реформу, але у правовому полі", "Вимагаємо поваги до медпрацівників". У колоні також представлені члени Федерації профспілок України. Вони вимагають урахування їх вимог у пенсійній реформі. Зокрема ФПУ проти зменшення коефіцієнта страхового стажу, підвищення до 35 років цього року стажу для призначення пенсії і проти скасування пенсій за вислугу років учителям, медикам, працівникам льотного складу авіації, спортсменам та іншим категоріям.

Всі учасники колони, рухаючись по вулиці Грушевського, проходили через рамки-металошукачі. Колону супроводжують також працівники правоохоронних органів із собаками.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-