Кияни сплачують борги Київенерго, а те далі нарощує борг перед Нафтогазом

Кияни сплачують борги Київенерго, а те далі нарощує борг перед Нафтогазом

Укрінформ
З 1 серпня по 1 вересня погасили майже третину боргів, що існували перед ПАТ "Київенерго" за оплення та гарячу воду. 

Водночас, "Київенерго" продовжує нарощувати свої борги перед НАК "Нафтогаз України" за газ, що використовується для виробництва теплової та електричної енергії. Це витікає з показників роботи компаній, які були надані Укрінформу прес-службами "Київенерго" та "Нафтогазу".

Так, в компанії "Київенерго" повідомили, що станом на 1 вересня заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ "Київенерго" на 1 вересня склала 2,6 млрд грн.

Водночас, у серпні "Київенерго" повідомляла, що на 1 серпня столичні споживачі теплової енергії були винні компанії 3,6 млрд грн. Таким чином, за місяць кияни виплатили "Київенерго" майже 28% від суми існуючої заборгованості.

У той же час, за повідомленням НАК "Нафтогаз України" заборгованість "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зросла на 147 млн грн (4,4%). Сумарна заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" складає понад 3 576 млн грн.  

Нагадаємо, сьогодні міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до "Київенерго" з вимогою вирішити питання відсутності гарячого водопостачання у 800 будинках киян. Він наголосив, що у 25 будинках кияни не мають гарячого водопостачання більше місяця. 

Нагадаємо також, що протягом літа "Київенерго" неодноразово відключала гаряче водопостачання киянам, мотивуючи це відсутністю коштів для розрахунків за газ.

Читайте також: Кличко вимагає від Київенерго вирішити проблему відсутності гарячої води

Найбільшим акціонером "Київенерго" є холдинг ДТЕК.

ДТЕК – входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Наприкінці серпня 2017 р. Фонд держмайна продав 25% блокуючий пакет державних акцій ПАТ «Київенерго» компанії 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-