Луценко про знищення графіті на Грушевського: Слідство має відео і фото

Луценко про знищення графіті на Грушевського: Слідство має відео і фото

Укрінформ
Людина, яка кинула виклик усьому суспільству, знищивши графіті на вулиці Грушевського, має бути готова, щоб її бізнес був перевірений на чесність.

Про це на брифінгу у Миколаєві сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Фейсбук заполонили дописи тих, хто вважає, що Луценко керувався не законами, а емоціям, і це, мовляв, особиста справа господаря змивати малюнки на власному приміщенні. З приводу цього хочу зазначити, що графіті на магазині на вулиці Грушевського охороняються законом, бо це є історична пам'ятка місцевого значення. Отож ми відкрили кримінальне провадження за порушення закону. Крім того, я вважаю, що людина, яка кинула виклик усьому суспільству, має бути готова, щоб її бізнес був перевірений на чесність", - сказав Луценко.

За його словами, у слідства є відео і фото того, що це робили певні особи. Якщо вони будуть ідентифіковані як власник магазину або підлеглий, який вкаже на власника, то вони отримають підозру. Далі суд прийматиме рішення, як діяти з ними далі відповідно до статті Кримінального кодексу.

Луценко також звернув увагу на те, що власник магазину не був господарем зовнішніх стін, бо він лише орендував приміщення в Академії наук, а, відтак, не мав права ним розпоряджатися.

Читайте також: Знищення графіті на Грушевського: магазин обіцяють "виселити"

"Уявіть собі, що завтра прийде інвестор, який знищуватиме так зване графіті з ликами святих на стінах Лаври або Михайлівського собору. Це недопустимо. Хтось може любити Майдан, хтось ні, але є пам'ятка, яка охороняється законом. Власник магазину був причетний і до порушення закону, і до виклику великим колам суспільства", - зазначив глава ГПУ.

Як повідомляв Укрінформ, власник магазину на вулиці Грушевського  у Києві знищив графіті, які стали символом Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-