Знищення графіті на Грушевського: магазин обіцяють

Знищення графіті на Грушевського: магазин обіцяють "виселити"

Укрінформ
Договір оренди будівлі на вулиці Грушевського магазином "Емпоріум" не пролонговуватиметься, а можливо, й буде розірваний.

Про це заявив директор Інституту української мови Національної академії наук Павло Гриценко, який є орендодавцем даного приміщення, під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми далі не пролонгуємо цієї угоди. Але є юридичні засади, на підставі чого ми можемо розірвати (договір оренди — ред.). Продовження оренди не буде", - сказав Гриценко.

Він підкреслив, що рішення про розірвання договору оренди може бути прийнято тільки після зустрічі із власником магазину, із яким, за його словами, поки що розмови на цю тему не було.

Водночас Гриценко проінформував, що наявний договір передбачає оренду приміщення "Емпоріумом" до кінця року, але додав, що зараз, магазин, "очевидно, буде з’їжджати".

Разом з тим, Гриценко наголосив, що ані Національна академія наук, ані Інститут історії України НАН та Інститут української мови НАН як власники будівлі, не давали дозволу на знищення графіті часів Революції Гідності на фасаді.

"Ніяких вказівок ані з Академії наук, ані з утримувача цього будинку - Інституту історії, ані від нашого Інституту на те, щоб приводити, як кажуть, у порядок стіни, тобто змивати чи замальовувати їх, не було. Це відбувалося у вихідні, ніхто не інформував попередньо, що буде така акція. У нас знімають площу, причому внутрішню, а не зовнішню, фасад належить назагал всьому приміщенню і втручатися у вигляд фасаду й таке інше — це орендарі взяли на себе значно більше права, ніж мали", - запевнив директор Інституту української мови.

Читайте також: Магазин "Емпоріум" знищення "ікон Майдану" з власниками будівлі не погоджував

Як повідомлялося, раніше журналістка Тетяна Висоцька написала у Facebook, що з фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час Революції Гідності.

У неділю, 3 вересня біля магазину відбулася акція протесту через знищені графіті.

Український інститут національної пам'яті звернувся в поліцію та до Генпрокуратури, а поліція Києва почала перевірку за фактом знищення графіті.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що столична прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення патріотичних графіті на Грушевського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-