У Києві відбудеться акція на підтримку мусульман-рохінджа у М'янмі

У Києві відбудеться акція на підтримку мусульман-рохінджа у М'янмі

Укрінформ
У понеділок в Києві біля будівлі Міністерства закордонних справ України відбудеться акція на підтримку жертв геноциду мусульманського населення в М'янмі.

Про це у Фейсбуці написав муфтій Духовного управління мусульман в Україні «Умма» Саїд Ісмагілов.

"У понеділок о 19:00 біля будівлі МЗС відбудеться акція-звернення, до якої організатори закликають долучитись всіх небайдужих. Мета зібрання — мирно, в рамках правового поля, висловити підтримку жертвам геноциду мусульманського населення рохінджа у М’янмі, через міністра закордонних справ України і повноважного представника України в ООН, а також закликати світове співтовариство вжити дієвих заходів для припинення цієї бійні цивільного населення", - зазначив Ісмагілов.

Читайте також: ООН: понад 70 тисяч мусульман-рохінджа втекли з М’янми

Як повідомляв Укрінформ, близько 73 тисяч представників народності рохінджа, мусульман за вірою, втекли від насильства на заході М'янми в сусідню Бангладеш. Причина втечі - новий виток насильства, який почався в штаті Ракхайн на заході М'янми 25 серпня. За останніми даними, в зіткненнях  загинули майже 400 осіб, більшість із них - бойовики-рохінджа. Біженці заявляють, що силовики М'янми і представники інших етнічних груп (буддистів за вірою) нападали на цивільних мусульман, палили їхні будинки і виганяли зі штату Ракхайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-