Прапор батальйону тероборони

Прапор батальйону тероборони "Київ" передали в Нацмузей

Фото
Укрінформ
Новий експонат – прапор 12-го батальйону територіальної оборони "Київ" поповнив виставкові композиції Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Цей прапор побував у Антарктиці, на українській станції "Академік Вернадський", повідомляє прес-служба музею.

"Нині ми презентували новий експонат – прапор 12-го батальйону територіальної оборони "Київ", що побував у Антарктиці на українській станції "Академік Вернадський". На музейний захід завітали бійці 12-го батальйону територіальної оборони "Київ". Вони поділилися спогадами про бойовий шлях свого прапора, а також розповіли про подальшу його долю", - йдеться в повідомленні.

Фото: warmuseum.kiev.ua
Фото: warmuseum.kiev.ua

У прес-службі також інформують, що після завершення служби в зоні АТО командир відділення сержант В’ячеслав Цветінський передав бойовий прапор батальйону своєму товаришу – метеорологу Олександру Полудню, який доставив його в Антарктику. У 2016 – 2017 рр. прапор разом з учасниками 21-ї Української антарктичної експедиції перебував на українській станції "Академік Вернадський", подолавши відстань 15 тис. км.

Читайте також: Лист Сущенка колегам з Укрінформу експонується у Національному історичному музеї

Бійці урочисто поставили свої підписи на стязі. Одразу після цього новий артефакт зайняв своє почесне місце в експозиції. На завершення зустрічі для гостей була проведена екскурсія виставкою "Український Схід", під час якої пролунала розповідь і про експонати з музейної колекції "Прапори воїнів АТО".

Як відомо, це не єдиний стяг, що знаходиться в музеї. Понад 50 із них об’єднані в колекцію "Прапори воїнів АТО" - вони із зони бойових дій на Сході України, і кожен прапор має власну унікальну "легенду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-