Київенерго Ахметова нарахувало столиці більше мільярда боргу

Київенерго Ахметова нарахувало столиці більше мільярда боргу

Укрінформ
Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ «Київенерго» на 1 серпня 2017 року становить понад 1,1 млрд грн. Протягом липня він збільшився на 11 млн грн. 

Про це Укрінформу повідомили у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ ПАТ «Київенерго».

Основними боржниками залишаються підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, державний бюджет та населення. Зокрема, підприємства житлокомунгоспу, в т. ч. підприємства життєзабезпечення міста, за підсумками липня збільшили заборгованість за електроенергію на 12 млн грн до 484,2 млн грн. Найбільший боржник ПАТ «АК «Київводоканал» збільшив суму боргу до 217,8 млн грн, КП «Київський метрополітен» – до 137,1 млн грн.

Борг населення Києва за спожиту електричну енергію перед «Київенерго» на 1 серпня 2017 р. становить 353,4 млн грн. Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом’янського районів. Їхня заборгованість на 1 серпня 2017 року становить 50,3 млн грн, 41,4 млн грн та 40 млн грн відповідно.

Читайте також: Блокпакети Західенерго і Київенерго Фонд держмайна продав Ахметову

Минулого тижня стало відомо, що компанія Ornex, яка входить до Групи СКМ, придбала на фондовій біржі ПФТС блокуючий пакет акцій ПАТ «Київенерго» (25%), виставлених на продаж Фондом державного майна України. Блокпакет акцій Київенерго продали за початковою ціною.

«Київенерго», що генерує та постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК, яка, у свою чергу, входить до фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-