Протест проти АЗС на Ревуцького триває – прокуратура відкрила справу

Протест проти АЗС на Ревуцького триває – прокуратура відкрила справу

Укрінформ
В Дарницькому районі Києва місцеві мешканці, біля домівок яких зводять АЗС, продовжують перекривати рух вулицею Ревуцького.

Про це Укрінформу повідомила член ініціативної групи "Протест проти АЗС" Марина Мізюк.

"Сьогодні будівництво продовжилося. Робітники перенесли  ворота з одного місця на інше, хоча по документації вони не мають права це робити. Сьогодні вони  знову порушують закон і продовжують будівництво. Зараз ми висуваємо вимоги, щоб прокуратура м. Києва зайнялася цим питанням. Ми звернулися до прокуратури м. Києва. Вони подивилися, що дійсно (у забудовника - ред.) дуже багато порушень, що  багато порушено норм - і будівничих, і екологічних. Сказали, що будуть відкривати кримінальне провадження. І сьогодні  вдень очікуємо, що приїдуть представники прокуратури з приписом, зайдуть на територію (будівництва - ред.) і перевірять, що відбувається", - сказала член ініціативної групи.

За словами Мізюк, раніше, в ніч проти 27 липня, до протестувальників приїздив мер міста Віталій Кличко. Тоді міський голова спілкувався як із представниками місцевої громади, так і з представниками забудовника. За словами Марини Мізюк, Кличко видав два приписи щодо призупинення будівництва  до рішення суду. Втім після його від'їзду роботи на будівельному майданчику відновилися. 

Крім того, прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за фактом будівництва АЗС на вулиці Ревуцького в Дарницькому районі.

Читайте також: Через протест на Позняках змінили два автобусні маршрути

«Кримінальне провадження вже відкрито. Розслідується за статтями 364, 356 Кримінального кодексу України Київською місцевою прокуратурою №2», - повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

За словами прес-секретаря прокуратури Києва, наразі вже є підтвердження того, що будівництво цієї АЗС здійснюється з порушеннями державно-будівельних норм (ДБН).

«Досудове розслідування триває. Ми маємо з'ясувати всі обставини і всі питання, які пов'язані з цим будівництвом, щоб не допустити якихось небезпечних наслідків для громадян», - уточнила Максимець.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 серпня жителі столичної вулиці Ревуцького перекрили рух біля будівництва АЗС. Наразі рух перекрито по вул. Ревуцького на перехресті з вул. Тростянецькою, рух 18 автобуса від цієї частини вулиці до Харківського шосе заблоковано.

Укрінформ звернувся до прокуратури м. Києва за більш детальною інформацією стосовно будівництва АЗС в Дарницькому районі столиці в безпосередній близькості від житлових будинків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-