Київ утричі скоротив чергу до дитячих садочків

Київ утричі скоротив чергу до дитячих садочків

Укрінформ
Черга до комунальних дитячих дошкільних закладів у Києві за три роки зменшилась утричі і наразі становить 5 тисяч дітей, котрі потребують першочергового зарахування. 

Про це поінформувала заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба міської влади.

"Отримавши у спадок у 2014 році величезну проблему з нестачею місць у комунальних дитсадках, ми розробили багатовекторний план з ліквідації черги. Відтоді у співпраці з інвесторами з року в рік збільшуємо кількість місць у дошкільних навчальних закладах щонайменше на 3 тисячі. Ми будували нові садочки, відновлювали занедбані будівлі ДНЗ, відкривали додаткові групи в уже працюючих, і в результаті серйозно зрушили з місця розв'язання цієї проблеми. Сьогодні черга до київських садочків скоротилася з 15 до 5 тисяч діток", - сказала Старостенко.

Вона додала, що цього року місто розраховує створити майже 4 тис. місць, серед іншого відкривши 10 дошкільних навчальних закладів. 

Читайте також: У вихідні паркування у Києві є безкоштовним - КМДА

"Важливо, що поруч із використанням міських коштів на створення додаткових місць у дитсадках місто активно залучає позабюджетне фінансування. Уже 2-й рік поспіль ми співпрацюємо з німецьким урядом, аби відкрити в дитсадках, де є така можливість, додаткові групи. Цьогоріч завдяки програмі вже вдалося відновити 540 місць у 9 закладах, до кінця року заплановано відкрити ще 700. За кошти німецького уряду здійснюються ремонтно-будівельні роботи, а місто зі свого боку облаштовує заклад: закуповує меблі, постіль, все для харчоблоку і пральні", - зазначила Старостенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-