У Києві через спеку зросла кількість викликів

У Києві через спеку зросла кількість викликів "швидкої"

Укрінформ
Останніми днями в столиці зросла кількість викликів екстерної допомоги до людей на вулицях. Лікарі радять дотримуватися простих правил поведінки в спекотну погоду.

Про це Укрінформу повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва Анатолій Вершигора.

"За останні дні кількість викликів швидкої збільшилася за рахунок вегето-судинної дистонії та інших судинних захворювань, але такого, щоб хтось вмер, не зафіксовано, кількість інфарктів чи інсультів не збільшилася. Просто у когось піднявся тиск, у когось впав тиск, швидку викликали переважно до тих, хто перебував на вулиці", - сказав Вершигора.

Він зауважив, що погіршення стану здоров'я у людей може бути повязано зі спекою, а також з тим, що люди з хронічними захворюваннями не виконують прості правила профілактики для запобігання погіршенню стану здоровя в спекотні дні.

"Це пов'язано зі спекою тому, що не всі люди виконують вказівки та рекомендації лікаря, а виходять на сонце, не п'ють достатньо води, не тримають при собі необхідні препарати", - сказав Вершигора.

Читайте також: Киян попереджають про метеорологічну димку через спеку

Лікар наголосив, що саме в цей час людям, особливо з серцево-судинним захворюваннями, підвищенним тиском, хронічними хворобами, потрібно суворо дотримуватися призначень лікарів, перед виходом на вулицю покривати голову легкими хустками чи капелюшками, брати з собою пляшки негазованої води, перебуваючи на вулиці, шукати тінь, не сідати в переповнений транспорт, в якому немає вільного руху повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-