Мешканці довгобудів Войцеховського розблокували Харківське шоссе

Мешканці довгобудів Войцеховського розблокували Харківське шоссе

Укрінформ
Акція протесту мешканців будинків, в яких протягом чотирьох днів було відсутнє енергопостачання до квартир, припинилася, рух атомашин Харківським шосе відновлено.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Наразі мешканцям цих будинків відновлено енергопостачання. Це стало результатом переговорів та компромісу учасників акції протесту з представниками "Київенерго" за участю представників влади Дніпровського району столиці та КМДА.

Згідно з домовленостями представників ОСББ з "Київенгерго", йдеться про чітке визначення боргових зобов'язань будинків, а також про подальше комплексне вирішення проблеми їхнього енергопостачання, що виникла внаслідок недобросовісних дій забудовника.

Читайте також: Четвертий день без світла й води: обурені кияни перекрили Харківське шосе

Як повідомляв Укрінформ, з ночі середи люди перекрили рух на Харківському шосе з вимогою відновити електропостачання в будинках на Харківському шосе, 17а, призупинене через борги за електроенергію та невиконані забудовником технічні умови приєднання до мереж.

У Київенерго зазначили, що угода про електропостачання між забудовником та енергокомпанією була укладена лише на період будівництва. Наразі борг ТОВ "Еверест плюс" за електроенергію перед "Київенерго" становить понад 3,3 млн грн, зазначили в енергокомпанії.

В КМДА заявили, що проблема з цими будинками - не нова, а підключення послуг може бути небезпечним для самих мешканців.

За словами радника київського міського голови, народного депутата Дмитра Білоцерківця, по Харківському шосе є питання по 7 довгобудах Войцеховського, 5 із них не введені в експлуатацію, 2 введені фіктивним способом через рішення судів до 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-