Хресна хода: поліція нарахувала 15 тисяч вірян, грубих порушень немає

Хресна хода: поліція нарахувала 15 тисяч вірян, грубих порушень немає

Укрінформ
Хресна хода в Києві, організована Українською православною церквою Московського патріархату, пройшла без грубих порушень громадського порядку.

Про це повідомляє відділ комунікації столичної поліції у Facebook.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, напередодні заходів з нагоди відзначення Дня хрещення Київської Русі столична поліція була переведена на посилений варіант несення служби.

З метою профілактики правопорушень біля місць проведення хресної ходи були встановлені рамки металодетекторів, а правоохоронці за необхідності оглядали речі громадян та перевіряли документи, які засвідчують особу.

“У заходах, що пройшли у парку Володимирська гірка та Києво-Печерська лавра, взяли участь понад 15 000 вірян. Охорону порядку забезпечували 3500 правоохоронців, які супроводжували колону та контролювали ситуацію”, - йдеться в повідомленні.

Також за порядком стежили кінологи із службовими собаками та вибухотехніки, додали в поліції.

“За цей час грубих порушень громадського порядку не зафіксовано”, - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Хресна хода увійшла до Лаври

Як повідомляв Укрінформ, о 13.00 сьогодні в Києві на Володимирській гірці відбувся молебень. Богослужіння очолив предстоятель Української Православної Церкви Московського патріахату Блаженніший Митрополит Онуфрій. За інформацією Червоного Хреста Хресна хода пройшла без випадків погіршення стану здоров'я вірян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-