Від вибуху у Києві значних руйнувань зазнали вісім квартир - ДСНС

Від вибуху у Києві значних руйнувань зазнали вісім квартир - ДСНС

Укрінформ
У Києві внаслідок вибуху в багатоповерхівці у Голосіївському районі значних руйнувань зазнали 8 квартир.

Про це заявила у коментарі журналістам прес-секретар Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Візуально те, що ми можемо сказати, - дуже сильно постраждало 8 квартир", - сказала вона.

За словами Водолаги, наразі на місці події працює 11 одиниць основної та спеціальної техніки та близько 70 рятувальників.

Встановленням причини вибуху займаються правоохоронці, сказала прес-секретар.

Крім того, за словами Водолаги, наразі працює комісія, яка встановить, чи безпечно перебування людей у будинку: "Якщо неможливо буде людям заселитися у пошкоджені квартири, то, як сказала адміністрація міста Києва, вже готове місце для тимчасового переселення людей, у яких постраждали квартири.

Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який перебуває на місці надзвичайної ситуації, наразі визначається кількість квартир, у яких необхідне відселення мешканців.

"Буде здійснено експертизу будинку на предмет аварійності. Також Голосіївська РДА разом із фахівцями будівельної лабораторії перевірить технічний стан приміщень. У разі необхідності мешканці отримають тимчасове помешкання", - сказав він.

Читайте також: Вибух у Києві: поліція вирішує питання про порушення справи

За словами Пантелеєва, зараз на місці події тривають роботи щодо пошуку ймовірних потерпілих і надання їм медичної допомоги. Також чергує поліція, щоб не допустити сторонніх осіб до небезпечних приміщень і захистити помешкання від мародерів.

Як повідомлялося, сьогодні близько 16 години у 9-поверховому житловому будинку на вул. Бурмістенка, 12, у Голосіївському районі стався вибух невідомого походження, внаслідок якого обвалилося перекриття між 1 і 2 поверхом без подальшого горіння. Загинула одна людина.

Рятувальники евакуювали 20 мешканців будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-