Купання на 10 столичних пляжах є небезпечним

Купання на 10 столичних пляжах є небезпечним

Список
Укрінформ
На 10 столичних пляжах проби, взяті з поверхневих водойм, не відповідають нормативним показникам та санітарним вимогам.

Про це повідомляє Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у м. Києві.

"За результатами лабораторних досліджень проб води з поверхневих водойм в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах м. Києва, де можливий відпочинок із купанням, проведених ДУ "Київський міський лабораторний центр МОЗ України", на 10 пляжах (окрім пляжу "Пуща Водиця") проби води не відповідають нормативним показникам", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Створено карту небезпечних українських пляжів

Так, не відповідають нормативним показникам поверхневі води пляжів: "Золотий" (р. Дніпро, острів Венеціанський, Дніпровський район); "Вербний"  (озеро "Вербне", вул. Приозерна, Оболонський район); "Венеція" (протока Венеціанська, острів Венеціанський, Дніпровський район); "Молодіжний" (р. Десенка, острів Долобецький, Дніпровський район); залив "Наталка" (район Оболонь); "Центральний" (р. Дніпро, Труханів острів, Дніпровський район).

Держпродспоживслужба зазначає, що якість питної води з фонтанчиків не відповідає нормам на пляжах: "Тельбін", "Пуща Водиця", "Чорторий", "Райдужний", "Венеція", "Центральний", "Вербний".

Відомство закликає киян утриматися від купання у водоймах на зазначених вище пляжах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-