Пожежа на Хрещатику: КМДА вимагає від власника відновити пам’ятку

Пожежа на Хрещатику: КМДА вимагає від власника відновити пам’ятку

Укрінформ
Столична влада переконана, що власник колишнього гастроному на Хрещатику, де вчора сталася пожежа, має відновити пам'ятку.

Про це під час прес-брифінгу поінформував перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей будинок є проблемним. В 2009 році наказом Міністерства культури і туризму України його було занесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам'ятку історії, архітектури та містобудування місцевого значення. Власником будинку є компанія ТОВ «АБ Інвестиції та розвиток». У 2007 році був складений охоронний договір на цей культурний об’єкт", - сказав Пліс.

За його словами, за результатами цих подій столична влада підготує листа до правоохоронних органів. "Ми будемо просити відповідної, належної оцінки правоохоронних органів і вимагати від власника виконання всіх умов, які передбачені охоронним договором - тобто приведення будівлі до належного вигляду", - додав він.

Як зазначив Пліс, за попередніми висновками причиною пожежі є халатність будівельників, які вели роботи.

Заступник голови КМДА з питань містобудування Олександр Спасибко запевнив, що столична влада не допустить знищення цієї пам’ятки.

"Обов'язок стежити за станом цієї будівлі покладається на власника будівлі. Департамент культури проводив перевірки у лютому 2017 році, та надав припис, умови якого на сьогодні не виконані, тому власник цієї будівлі буде обов’язково притягнений до відповідальності. Я звертаюся до власника цієї будівлі, якщо ви вважаєте, що таким чином ви зможете знищити пам’ятки, ми цього не допустимо", - сказав Спасибко.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Хрещатик виникла масштабна пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-