Філарет освятив Київський центр реабілітації дітей-інвалідів

Філарет освятив Київський центр реабілітації дітей-інвалідів

Фото
Укрінформ
Святіший Патріарх Київський і Всієї Руси-України Філарет у Міжнародний День захисту дітей освятив приміщення Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми благословляємо цих дітей у їх прагненні до кращого життя, благословляємо батьків, благословляємо працівників Центру на звершення мрій дітей і покращання їхнього способу життя»,- сказав Філарет.

У супроводженні працівників Центру Патріарх оглянув реабілітаційні приміщення, поспілкувався з дітьми та їхніми батьками.

Візит Філарета став частиною  заходів смарт-марафону «Захистимо їх права», який триває у Центрі реабілітації дітей з інвалідністю сьогодні.

«Мета марафону - привернути увагу суспільства до реалізації прав дітей з інвалідністю на освіту, свободу слова, здобуття професії, медичну та реабілітаційну допомогу, вільне висловлювання особистої думки тощо. Хочемо привернути увагу суспільства також до поняття інклюзії, що діти з інвалідністю - такі ж, як і всі інші, вони повноцінні члени суспільства», - сказав заступник директора Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю Віктор Сальков у розмові з кореспондентом Укрінформу.

За його словами, у рамках смарт-марафону у Центрі реабілітації дітей з інвалідністю проходять майстер-класи з народної творчості, кулінарної майстерності, малювання крейдою, аква-гриму тощо. Також під час марафону діти створюють власне дерево бажань.

Крім того, батькам презентують новостворений шоу-рум засобів технічної реабілітації, де можна буде замовити та оформити візки, ортопедичне взуття, протези, засоби фізичної реабілітації.

Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю був заснований 1 лютого цього року.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-