У Києві святкують День міста

У Києві святкують День міста

Укрінформ
В останні вихідні травня кияни традиційно святкують День міста. Цього року День Києва проходить вже 35 раз.

Вперше його відзначали наприкінці травня 1982 року, і він був приурочений до святкування 1500-річчя української столиці. Офіційно ж в останню неділю травня відзначати цей день було запропоновано в 1987 році. 

Зазвичай заходи, присвячені Дню Києва, відбуваються протягом декількох днів (трьох-п’яти), які передують останній неділі травня. Цього року програма заходів до відзначення Дня Києва нараховує 30 загальноміських різноманітних мистецьких, культурно-освітніх і спортивних подій. Окрім того, заплановано 150 районних заходів. 

Головна локація святкування - Софійська площа, на якій виступатимуть колективи в рамках танцювальних конкурсів аматорів і професіоналів. Сьогодні ж пройде урочиста хода від парку Шевченка до Софійської площі. У цей день хором співатимуть гімн Києва і сподіваються перевершити рекорд 2015 року, коли найбільш масове виконання пісні «Як тебе не любити, Києве мій» було внесене в Книгу рекордів України.

Після ходи, на сцені на Софійській площі відбудеться урочисте відкриття свята. Кульмінацією святкування Дня Києва-2017 стане день українського танцю та гала-концерт за участю українських зірок. 

Родзинкою програми на Софійській площі буде унікальний арт-об'єкт - ексклюзивний металевий «торт бажань» висотою 11 метрів. Окрім того, цікаві заходи пройдуть і на інших майданчиках столиці по обидва боки Дніпра: Михайлівській площі, Пейзажній алеї, Контрактовій та Поштовій площах та Андріївському узвозі. 

У рамках Дня Києва на території міста відбудеться також низка спортивних акцій: спортивно-благодійна акція «Пробіг під каштанами» (це буде вже 25 пробіг), євромарафон, велогонка і змагання із сімейних видів спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-