Київська влада виконає всі обіцянки щодо Євробачення

Київська влада виконає всі обіцянки щодо Євробачення

Актуальний коментар
Укрінформ
Уже зараз очевидно, що Київ виконає всі заявлені ним обіцянки щодо Євробачення-2017.

На цьому наголосила під час прес-конференції директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

"Ми на фінішній прямій відкриття конкурсу Євробачення в місті Києві. І головними є декілька моментів. Минулого року, коли Київ брав участь у "Битві міст" за те, щоби вибороти своє право приймати повторно Євробачення, ми зробили декілька пропозицій, саме завдяки чому ми і вибороли це право. Абсолютно все, що ми зазначили в цьому конкурсі, буде виконано. Це є прецедент, тому що в такий короткий проміжок часу зробити так багато цікавинок, - це безпрецедентно", - підкреслила Попова.

Водночас вона зазначила, що конкурс Євробачення орієнтується не тільки на європейських гостей, а й на туристів, які приїдуть з усіх міст України, і, звичайно, на киян. Київська влада намагалася показати все різноманіття культурного шару, який є в столиці.

З цією метою, розповіла вона, у нас буде п'ять фан-зон. Найбільша локація - на Софійській площі. Тут, як і на Михайлівькій площі, залишаться частина експозиції з фестивалю писанок, щоб підкреслити традиції України. На сцені впродовж Євробачення буде велика кількість розважальних заходів, головні - пісенні. Тут за два тижні відбудеться одинадцять концертів.

"На Контрактовій площі буде локація Feel Ukraine, пронизана українським духом, українською культурою. Тут виступатимуть українські виконавці. Все буде зроблено задля того, щоб усі наші гості змогли відчути те, чим вирізняється Україна в світі", - сказала Попова. 

Поштова площа представить ретроспективу Євробачення, всіх попередніх виконавців, і "родзинкою" тут стане Руслана. У розважальній зоні на Троїцькій площі феєрією барв, "по-європейськи" буде презентований Національний театр оперети.

У музеї "Київська фортеця" зробили фан-зону, завдяки якій поранені бійці, які знаходяться у військовому шпиталі, зможуть долучитися до Євробачення.

"В "Київській фортеці" буде представлено і українське, і європейське мистецтво. Це те, що поєднує війну і мир, - щоб усі гості відчували і розуміли, в якому стані наша країна, щоб через мистецтво ми змогли достукатися до всієї європейської спільноти... Для них це буде можливість поспілкуватися з тими пораненими бійцями. І саме на цій локації 14 травня, в рамках Дня Європи, буде проведено спеціальний благодійний аукціон на підтримку поранених бійців", - зазначила Попова.

Також, за її словами, у Києві в ці дні відбудеться 2 великих мистецьких проекти - Кyiv Art Week - велика ярмарка мистецтва, в якій будуть задіяні 5 музеїв і 12 галерей. Головна частина буде в бізнес-центрі "Торонто". До заходу долучаться Музей історії міста Києва, де вже післязавтра відкриється виставка "Київський пейзаж", Музей Ханенків, Київська картинна галерея, Музей Шевченка і Національний художній музей. Другий проект Face of Art представить в мистецькій муніципальній галереї "Лавра" 10 кращих робіт спільних пленерів українських і європейських художників. Куратор цього проекту - Рейнер Шумахер.

Вперше в Києві, завдяки Євробаченню, відбудеться видовищний проект Kyiv Light Fest.

"Були обрані 3 основні локації - Михайлівська площа з проекцією на Міністерство закордонних справ, Контрактова площа з проекцією на НБУ, Поштова площа - з проекцією на Річковий вокзал. Завдяки Light Fest будуть проведені інсталяції на Андріївському узвозі, на набережній біля Поштової площі, в парку "Кіото". Будуть підсвічені дуже багато будівель по цілому місту. На Михайлівській площі буде встановлена велика інсталяція "Україна 360", - поінформувала Попова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-