У Києві фактичних випадків мінування метро цьогоріч не було - поліція

У Києві фактичних випадків мінування метро цьогоріч не було - поліція

Укрінформ
Справжніх випадків замінування станцій київського метрополітену у 2017 році не було.

Про це на брифінгу у вівторок сказав начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Постійно відпрацьовується таке явище як несправжнє замінування метро. Цьогоріч фактичних спроб замінування київського метро не було", - зазначив Крищенко.

Він додав, що у 2017 році було два випадки фальшивих повідомлень про замінування метро. По одному з цих випадків було затримано одну особу, яку через стан здоров'я було передано лікарям. Крищенко зазначив, що цю особу не можна притягнути до відповідальності згідно з чинним законодавством. Інший дзвінок, за його словами, був з не підконтрольних українській владі територій Донецької області.

Він уточнив, що впродовж 2014-2016 років таких випадків нарахували майже 100.

"Мушу сказати, що більша частина цих дзвінків була з неконтрольованих територій Донецької та Луганської областей", - наголосив очільник столичної поліції.

Він підкреслив, що такі дзвінки про замінування станцій київського метрополітену відпрацьовуються дуже ретельно, із залученням кінологів та рятувальних служб, перекриттям станцій тощо.

Раніше повідомлялося, що поліція Києва, Харкова та Дніпра переходить на посилений варіант несення служби у зв'язку з вибухом у метрополітені в російському Санкт-Петербурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-