У КМДА не виключають нової хвилі переселенців

У КМДА не виключають нової хвилі переселенців

Укрінформ
Загострення військового конфлікту в районі Авдіївки може призвести до нової хвилі переміщення людей усередині країни.

Таку думку висловила заступник директора департаменту соціальної політики КМДА Людмила Черкашина на прес-конференції в Укрінформі у четвер, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми думали, що робота з переселенцями вже має йти до завершення, але сьогоднішня політична ситуація навколо Авдіївки свідчить якраз про інше. Може бути нова хвиля переміщень", - сказала Черкашина.

За її словами, нині для переселенців гостро стоїть питання забезпечення житлом.

"Найбільша проблема поки що - це житло. В місті Києві, вона, на жаль, не вирішується, і я не впевнена, що вона буде вирішуватися. Це великі і глобальні питання", - сказала Черкашина.

У свою чергу виконавчий директор "Спілки самаритян України" (Київське об’єднання) Яніна Левковська пояснила, що організація має партнерів, які готові поділитися досвідом забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. "Це самаритяни міста Гамбург, які знають як це зробити", - додала вона.

У свою чергу Черкашина подякувала "Спілці самаритян України" за надійне партнерство.

В Україні з лютого 2016 року за рахунок коштів МЗС Німеччини проводяться масштабні заходи щодо надання термінової допомоги внутрішньо переміщеним особам пільгових категорій у 10 регіонах (м. Києві та Київській області, Полтавській, Харківській, Чернігівській, Сумській, Дніпропетровській областях, а також на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-