Обвал будинку на Хмельницького: виконробу оголосили підозру

Обвал будинку на Хмельницького: виконробу оголосили підозру

Укрінформ
Прокуратурою міста Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом обвалу у лютому 2016 р. будинку на вул. Б.Хмельницького повідомлено про підозру чоловіку, за вказівкою якого в будівлі проводилися незаконні будівельні роботи.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначена особа, виконуючи функції виконроба, за відсутності проектно-кошторисної та дозвільної документації, давав іншим робітникам незаконні вказівки виконувати роботи з руйнування та демонтажу міжкімнатних перегородок у будинку, який є об'єктом культурної спадщини. Внаслідок цього відбулося руйнування будівлі, в результаті чого загинуло двоє робітників, які на той момент перебували у приміщенні», - йдеться у повідомленні.

За результатами досудового розслідування та проведеної судової будівельно-технічної експертизи цьому чоловіку повідомлено про підозру за ч.3 ст.270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, що спричинило загибель людей) та ч.2 ст.298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) КК України.

До Голосіївського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого 2016 року у Києві по вул. Богдана Хмельницького, 14 у Шевченківському районі м. Києва, у відселеному п'ятиповерховому будинку під час розбирання внутрішньої стіни сталося обрушення перекриттів з п'ятого по перший поверх. Тоді загинуло двоє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-