Знесення МАФів у Києві: Луценко каже, що порушили дві справи

Знесення МАФів у Києві: Луценко каже, що порушили дві справи

Укрінформ
Генеральна прокуратура відкрила кримінальні провадження стосовно знесення МАФів біля метро Політехнічний інститут та на Оболоні.

Про це під час спільного брифінгу з мером Києва Віталієм Кличком заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У нас є кримінальні провадження по двох подіях біля Політехнічного і в Оболонському районі. І там, і там заведені кримінальні провадження, і даємо оцінку обом сторонам конфлікту і правоохоронцям з комунальниками, і так званим активістам, які були іншою стороною конфлікту", - сказав Луценко. 

За його словами, події біля станції метро Політехнічний інститут показали недоліки у роботі державних структур, а саме поліції і комунальників. 

"Події біля Політехнічного показали недоліки у цій роботі. Вони були пов'язані з тим, що всі державні структури не співпрацювали в ході абсолютно законної вимоги міського голови щодо усунення незареєстрованих, фактично незаконних, тимчасових споруд. В першу чергу у мене зауваження до київської поліції, яка не забезпечила спокійну роботу комунальників по демонтажу. Друге моє зауваження до комунальників, які замість демонтажу пошкодили торгові точки, навіть незаконні пошкоджувати не можна", - підкреслив Луценко.

За його словами, результатами сьогоднішньої наради, яку Генпрокурор провів з мером Києва Віталієм Кличком, стало те, що "всі державні структури міська влада, її комунальні служби, київська поліція, міська поліція мають співпрацювати з тим, щоб дві тисячі незаконних МАФІв в місті Києві були усунені в законом установленому порядку". 

Луценко наголосив, що у Києві вже визначені місця, де мають стояти МАФи. "Місто вже проводить конкурси на встановлення МАФІв в цих місцях. Уже через рік всі хто пройшов ці конкурси мають уніфікувати архітектурний вигляд свої точок", - додав він.

Генпрокурор наголосив: демонтаж МАФів має проводитися в рамках закону та без пошкодження майна підприємців.

"Я за ліквідацію незаконних МАФів або тимчасових споруд торгівлі у Києві. Це вигідно всім - і місту, і киянам. Віталій Кличко мій друг, але закон потрібно обов'язково виконувати. Тому має відбуватися демонтаж законними методами", - сказав Луценко.

Він зазначив, що має зауваження до київської поліції щодо демонтажу МАФів. 

"Навіть незаконні споруди пошкоджувати не можна. Незаконні будівлі треба демонтувати. Не знести, не знищити, не зламати, а демонтувати", - наголосив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-